2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 09. 08:42, hétfő | Tech
Forrás: techcrunch

A TikTok egy alvásemlékeztető funkciót tesztel

A TikTok egy alvásemlékeztető funkciót tesztel

A TikTok-felhasználók rendszeresen panaszkodnak a platformon töltött hosszú órák miatt. A jelenség különösen éjszaka gyakori, ezért a kínai vállalat most egy ún. alvásemlékeztető újítást tesztel.

Az innováció lényege, hogy a felhasználók beállíthatnak egy idÅ‘pontot, amikor az app automatikusan jelzi nekik, hogy ideje lefeküdni. Amint elérkezik a megadott idÅ‘pont, a TikTok elnémítja az értesítéseket, hogy ne zavarjon az ajánlott hét órás alvás ideje alatt. A közösségi média képviselÅ‘i a TechCrunchnak-nak pénteken megerÅ‘sítették, hogy kiválasztott felhasználók segítségével, világszerte tesztelik az új alvási emlékeztetÅ‘t. A cég szóvivÅ‘je elmondta, hogy a TikTok folyamatosan olyan új módszereken dolgozik, amelyek a felhasználók jóllétét támogatják. Tavaly júniusban például egy alkalmazáson belüli idÅ‘szabályzóval frissítették a közösségi média platformot, ami 10, 20 vagy 30 perc böngészés után szünetet javasol, de természetesen egyénileg hosszabb idÅ‘ is beállítható. Az alkalmazás továbbá korlátozza az éjszakai értesítéseket, a 13-15 év közötti felhasználók este 9 óra után, a 16-17 éves felhasználók pedig este 10 óra után nem kapnak értesítéseket.

Mivel már számos pszichológiai tanulmány boncolgatta a TikTok függÅ‘ségét okozó mivoltát, így nem túl meglepÅ‘, hogy a cég olyan új eszközöket tesztel, amivel jobban kontrollálhatóvá válik a felület. Mint minden más tesztfunkció esetében, most sem ismert, hogy a kínai vállalat mikor tervezi hivatalosan is bevezetni az alvásemlékeztetÅ‘ funkciót.

A TikTok jelenleg kb. másfélmilliárd felhasználóval a 6. legnépszerűbb közösségi média platformnak számít, ahol naponta több mint egy milliárd videó kerül megtekintésre.

forrás: techcrunch

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.