2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. November 17. 18:04, kedd | Kzélet
Forrás: TASR

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom több ezer virágot helyezett el a városok főterein

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom több ezer virágot helyezett el a városok főterein

A Tisztességes Szlovákiáért mozgalom (Za Slušné Slovensko) kedd délelőtt több ezer virágot helyezett el Pozsony, Besztercebánya, Kassa, Losonc, Kézsmárk és további városok főterein.

A virágok arra emlékeztetnek, hogy 1989-ben a békés, illedelmes tiltakozás nyert a rabság felett. A TASR-t erről maga a kezdeményezés informálta. „A virágok egyúttal emlékeztetnek a szabadság és demokrácia törékenységére, melyet napról napra védeni kell. Azok elől is óvnunk kell, akik éppen a demokrácia szájmaszkja mögé bújva igyekeznek a demokráciát megdönteni,” jelentette ki a Tisztességes Szlovákia. A kezdeményezés állítja, hogy a november 17-i öröm nagyobb, mint a gyűlölet, ami miatt kedden sokan az utcára vonulnak. „Sajnos ma nem állhatunk a főtereken, hogy a vírus ne sodorjon veszélybe minket és szeretteinket. Ezt teljes mértékben tiszteletben tartjuk, ahogyan mindigis tiszteletben tartottuk a jogállamiságot és a törvényeket“ – jegyezte meg a kezdeményezés. Hozzátette, hogy tiszteli azokat az embereket, akik 31 évvel ezelőtt a főtereken kulcsaikkal csörögtek. „Ezek az emberek megtanítottak minket arra, hogy békével és illedelmességgel elérhetjük az elérhetetlent – a szabadságot“ – állítja a Tisztességes Szlovákia. A Tisztességes Szlovákia online megemlékezése kedden 17.11-kor lesz a közösségi hálón. Az esemény keretein belül fellépnek 1989 személyiségei, illetve további személyek a kultúrális és mediális életből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.