2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 11. 10:28, szerda | Kultúra
Forrás: fontech.startitup

A Titanic visszatér a szlovákiai mozikba is

A Titanic visszatér a szlovákiai mozikba is

Ismét a mozivászonra kerül James Cameron örök klasszikusa, a Titanic. Közvetlenül Valentin-nap előtt debütál, a mozifilm premierjének 25. évfordulója alkalmából.

A filmművészet történetének egyik legsikeresebb filmje mindenekelőtt prémium képminőségével örvendezteti majd meg a mozikba látogatókat.

Feljavított képminőséggel és 3D-vel érkezik Jack és Rose története

A Titanic február 9-én kerül a szlovák mozikba, és ún. remastered, vagyis digitálisan felújított formában, 3D-ben, 4K felbontással és magas képkockasebességgel vetítik majd. A 25 évvel ezelőtti ősbemutatóhoz képest érezhetően élesebb és egyenletesebb képet fog nyújtani.

Cameron nagyjátékfilmje 1997-ben rajtolt a mozikban, és nem sokkal a premier után, világszerte biztossá vált a siker. A Titanic sorban döntötte meg az addigi kasszarekordokat, majd végül a történelem legnagyobb bevételt hozó filmje lett. A romantikus dráma 12 hosszú éven át viselte ezt a címet, mígnem James Cameran következő filmje, az Avatar le nem taszította a ranglista éléről.

A Titanic nem először tér vissza a mozikba. Az örök klasszikust 2012-ben, a hajó elsüllyedésének századik évfordulója alkalmából is vetítették. Cameron ezután 3D-ben is útjára indította filmet, aminek köszönhetően újabb 340 millióval bővült a Titanic összbevétele, melynek összege mára eléri 2,2 milliárd dollárt.

A film nemcsak a közönség, hanem a kritikusok szívét is elnyerte, mivel a 11 Oscar-ral még mindig a díjátadó egyik legsikeresebb filmének számít. Ugyanennyi kategóriában nyert a Ben-Hur és A Gyűrűk Ura trilógia harmadik epizódja, A király visszatér is.

forrás: fontech.startitup

Címkék: film, mozi, Titanic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.