2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 17. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: tasr

A történelem legpechesebb körgyűrűje

A történelem legpechesebb körgyűrűje

Horvátjárfalu (Jarovce) mellett, a D4-es autópálya építkezésén erodálódott a töltés, ez azonban nincs hatással az integritására- állítja a D4R7 Construction vállalat, a pozsonyi nullás körgyűrű fő kivitelezője.

„Igen, megerősíthetjük, hogy Horvátjarfalunál erodálódott a töltés, ez azonban az autópálya-építés teljesen természetes velejárója, magának a töltésnek az integritására semmilyen hatással nem lesz” – áll a vállalat közleményében. Az érintett szakaszon leállították a munkát, a töltést helyreállítják.

Azt, hogy a vasárnapi vihar következtében károk keletkeztek a nullás körgyűrű egyik építkezési szakaszán, a közlekedési minisztérium is megerősítette. A tárca az engedményestől állásfoglalást, a Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) geotechnikusától pedig szakértői véleményt kért. Ezek alapján tesz további lépéseket.

Vasárnap erős vihar csapott le Horvátjárfalura. Az imeteo.sk portál szerint 115,6 mm mennyiségű csapadék zúdult le, ami azt jelenti, hogy 110 liter víz jutott minden négyzetméterre. Az özönvízszerű eső elárasztotta az utcákat, pincéket és a kerteket is.

Címkék: D4R7, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.