2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. November 12. 22:08, szombat | Helyi
Forrás: TASR

A vártnál korábban utazhatunk majd a Pozsony-Komárom útvonal új szerelvényein

A vártnál korábban utazhatunk majd a Pozsony-Komárom útvonal új szerelvényein

2023 vége előtt beléphet a szlovákiai piacra a Leo Express társaság – jelentette be csütörtökön (2022. november 10.) Andrej Doležal közlekedési miniszter - írja a TASR.

A Leo Express szállítja majd az utasokat a Pozsony–Komárom vasútvonalon, legkésőbb 2023. december 10-től, egészen 2032 decemberéig. Doležal szerint a szerződést jelenleg véleményezik és szeretnék minél hamarabb aláírni.

Doležal azt mondta, felkészülnek arra a lehetőségre, hogy ha mindent sikerül egyeztetni, a Leo Express hamarabb átveszi a szakaszt. „Ők is nyitottak erre, mi is nyitottak vagyunk. Szeretnénk, ha minél hamarabb a Leo Express új szerelvényei közlekednének a vonalon” – mondta a miniszter.

A cseh Leo Express augusztus végén nyerte meg a pályázatot a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vasútvonal üzemeltetésére, hét másik pályázó közül lettek a legsikeresebbek.

(TASR)

Címkék: Leo Express, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.