2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 06. 14:48, péntek | Világ
Forrás: Interez

A Warner Bros. szeretné újra képernyőre vinni az eredeti Harry Potter könyveket, de ezúttal új arcokkal

A Warner Bros. szeretné újra képernyőre vinni az eredeti Harry Potter könyveket, de ezúttal új arcokkal

A rajongók többet szeretnének látni a Harry Potter világból. Lehetséges azonban, hogy a reboot nem a legszerencsésebb választás.

El tudnánk képzelni a Harry Potter könyvek filmes adaptációját más színészekkel, mint akiket több mint 20 éve ismerünk? Hamarosan valósággá válhat a találgatás, miszerint a Warner Bros. Discovery számos alternatívával próbálkozik a népszerű világ felélesztésére, amelyeken belül a teljes sorozat újraindítása is terítéken van.

A hírnek valószínűleg a rajongók nem fognak örülni, de az interneten keringő új információk szerint, a Warner Bros. színfalai mögül származó hiteles forrás azt állítja, hogy a Harry Potter sorozat újraindul. Itt arra gondolunk, hogy teljesen újraindul, egészen a kezdetektől. Egy jól ismert történetre számíthatunk egy teljesen új dizájnban, új arcokkal – írja a MovieWeb portál.

Régóta ismert tény, hogy a Warner Bros. Discovery (WBD) szeretné feléleszteni a Harry Potter világ múltbeli dicsőségét, de eddig nem sikerült. Az új filmekben több lehetőség és projekt is napvilágot láthat. Ennek főként az az oka, hogy a Legendás Állatok spin-off sorozat nem teljesít olyan jól, mint ahogy azt mindenki gondolta. Eddig három mozifilm készült, és további kettőt terveztek. A Warner Bros. valószínűleg teljesen letesz ezekről a filmekről, mivel nem kerestek annyit, amennyit kellett volna.

A Harry Potter azonban nagy márka, amely jelentős hírnevet és pénzügyi nyereséget hozott a stúdiónak, így érthető, hogy többet szeretne mutatni a rajongóknak ebből a világból.

A jövőben egy olyan sorozat is napvilágot láthat, amely a történetből jól ismert szereplőket és a varázslóvilágban (vagy a Roxfortban) végzett tevékenységüket követné. Szó esett a sztori 8. részének esetleges megfilmesítéséről is, ami eredetileg színházi előadásnak készült. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című novellát Rowling, az eredeti saga szerzője írta.

Most azonban ennél is meglepőbb információkra derült fény. Több filmes honlap szerint "megbízható forrás" szivárogtatta ki őket. Korábban több kulisszák mögötti titkot is közzétett a cég közelgő projektjeiről, amelyek végül igaznak bizonyultak.

Ezen hírek szerint a Warner Bros. a teljes sorozat újraindítását tervezi a következő 3-5 évben. A forrás a Twitteren írt bejegyzésében tájékoztatott a hírről: "A WBD állítólag azt tervezi, hogy a következő 3-5 évben újraindítja a Harry Potter film-franchise-t" - írta a bejegyzésben.

Mint az informátor később a Valliant Renegade YouTube csatornának felfedte, a WBD a Harry Potter-franchise-t "The Wizarding Divison"-nek nevezte el, és nagy valószínűséggel újraindul az egész filmes univerzum.

Régebben olyan hír is körözött a médiában, hogy a Harry Potter sztoriból egy sorozat-adaptációt készítenek, amit kizárólag az HBO Max streaming platform mutatott volna be. A névtelen forrás szerint viszont az újraindítás a filmekről szól. Ez azt jelenti, hogy kapunk egy új filmcsomagot, ahol néhány főszereplőt új színészek alakítanak majd.

A WBD-ben rájöttek, hogy akik Harryvel nőttek fel, azok ivele is öregedtek meg. Ezek a rajongók már nem mutatnak nagy érdeklődést az új filmek iránt, így a márka frissítésre szorul. Az új projektek célja valószínűleg a saga melléktörténeteinek kidolgozása, ahol néhány régi ismerős arcot láthatunk majd az újakkal együtt. Lehet viszont teljesen más is.

Minden még csak találgatás szintjén történik, a WBD hivatalosan még semmit sem adott ki. Elég érdekes viszont, hogy a cég vezetése milyen érzelemmel közelíti meg a márkát. Régebben a társaság magas rangú képviselői kijelentették, hogy ez egy olyan brand, amelyhez tisztelettel és érzékenyen kell viszonyulni a nagy népszerűsége miatt.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az újraindítás nem remake. Az eredeti filmek teljes remake-jét valószínőleg egyhamar nem láthatjuk. Az újraindítás egy frissítés, ezért van rá szükség – új, de a régi karakterekkel is. Meglátjuk, ebben az esetben mit tartogat számunkra a WBD.

Forrás: interez.sk
Fotó: ign.com.cn

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.