2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 20. 18:30, hétfő | Helyi
Forrás: tasr

Andruskó állítja, ügyészek meggyilkolásáról kommunikált Zsuzsovával

Andruskó állítja, ügyészek meggyilkolásáról kommunikált Zsuzsovával

Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében elítélt Andruskó Zoltán azt vallotta, Alena Zsuzsovával váltott üzenetek valójában Peter Šufliarský és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítéséről szólnak.

Ezt a Speciális Büntetőbíróság szenátusa előtt mondta Andruskó. Zsuzsová azonban visszautasítja az állításokat és azt mondta, még az újságíró meggyilkolása után is tartozott neki Andruskó.

A bíróságon felolvasták az SMS-esek, amelyeket Andruskó és Zuszsová váltott egymással. Az üzeneteket magyar nyelven írták, Zsuzsová azt üzente Andruskónak, adja vissza a pénzt és fizesse ki a kamatokat is. Elmondása szerint az üzenetváltás a cáfolat Andruskó állításaira, melyek szerint semmivel sem tartozott Zuzsovábak. „Ezek az üzenetek bizonyítják, hogy pénzt kapott kölcsön, én kértem a kamatokat, de nem fizetett, késett a törlesztéssel" - tette hozzá az elítélt.

Andruskó ezzel szemben azt állítja az üzenetek a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze, Maroš Žilinka és Peter Šufliarský korábbi főügyész-helyettes meggyilkolásának előkészítéséről szólnak. Azt mondta, Zsuzsová találta ki az adósságról szóló mesét, és azt mondta, azért követelte tőle a pénzt, mert nem likvidálta Žilinkát. Andruskó korábban kijelentette a nő azt mondta neki, százezrekkel tartozik, mert nem ölte meg az ügyészeket.

A másik vádlott, Kočner is azt állítja, Andruskó hazudik, Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője viszont hiteles tanúnak tartja.

„Tanúvallomását objektív bizonyítékok támasztottak alá" - mondta Lipšic. Andruskónak, amikor vallomást tett, még nem lehetett tudomása a Threema-üzenetekről, és még a rendőrségnek sem voltak birtokában a helymeghatározási adatok. Andruskó a letartóztatás napján tett tanúvallomást.

Az ebédszünet előtt befejeződött Andruskó kihallgatása. Délután Dušan Mikulaj informatikai kriminalisztikai szakértő jelent meg a szenátus előtt.

Nyitókép: TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.