2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 09. 21:38, csütörtök | Tech
Forrás: Tech Advisor

Apple: 2022-re minden iPad új köntöst kap

Apple: 2022-re minden iPad új köntöst kap

Kivételt csak az iPad Air képez. A többi táblagép frissítést és új funkciókat kap.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa szerint az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek OLED-kijelzÅ‘je 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy lehetÅ‘vé tegyék akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek. A szerkesztÅ‘ most további részleteket is közölt. Kiderült például, hogy az Apple a teljes iPad termékcsaládot meg akarja újítani, így új változatot dob majd piacra az iPad Pro, az iPad Air és az iPad készülékekbÅ‘l. A 2022-es iPad Pro egy teljesen új OLED-képernyÅ‘t fog használni, amelyet a Samsung gyárt majd. Ez a típus teljesen új dizájnt fog kapni, a hátulja üvegbÅ‘l lesz és támogatja majd a vezeték nélküli feltöltést. Az eszköz processzora minden bizonnyal az M1 chip egyik új verziója lesz.

A jövÅ‘ évi iPad A13 CPU-ra és egy TrueTone-kijelzÅ‘re fog épülni, az elÅ‘oldali kamera 12 megapixeles és szuper széles látószögű lesz, ezáltal lehetÅ‘vé válhat a chatbeszélgetéseknél a Center Stage funkció. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kamera elÅ‘tt lévÅ‘ személy a videokonferencia résztvevÅ‘i számára mindig a kép közepén jelenik majd meg, akkor is, ha balra vagy jobbra mozdul el. Ez az arcfelismerésnek és a digitális nagyításnak lesz köszönhetÅ‘. Emellett az új iPad a korábbiaknál vékonyabb lehet és így az iPad Airre fog hasonlítani. A 2022-es iPad Air számos funkciót kap meg az iPad Prótól. Az egyetlen nagy különbség a két modell között a processzor lesz, az Air ugyanis továbbra is egy A jelű CPU-t használ majd és nem egy M1-es chipet.

Címkék: apple, iPad, kütyü, tablet, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.