2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Augusztus 31. 18:23, kedd | Tech
Forrás: Apple / Bloomberg / SG

Apple: jönnek a műholdas hívások

Apple: jönnek a műholdas hívások

Az új fejlesztés egyben komoly korlátozásokkal is jár, de az almás cég egy ingyenes javítási lehetőséget is bejelentett.

Az Apple kapcsán az utóbbi napokban egyszerre több hír is napvilágot látott, így a cég, amely két új chippel készül, folyamatosan a sajtóban szerepel. Az eleinte komoly újításként beharangozott műholdas hívásokról derült ki néhány további részlet, miközben a jelenlegi generáció esetében az ingyenes javítás opcióját tették elérhetÅ‘vé.

Néhány nappal korábban bukkant fel a médiában a hír, miszerint az Apple – a cég 2019-es ígéretét beváltva – hamarosan műholdas hívásokat tesz lehetÅ‘vé a felhasználók számára, így a szolgáltatók megkerülésével is beszélgetést kezdeményezhetnénk másokkal. A Bloomberg nem sokkal késÅ‘bb azonban tisztába tette a kérdést, ugyanis Å‘k már arról írtak, hogy ez kizárólag a vészhívások esetében lesz elérhetÅ‘, vagyis az alacsony orbitális pályán mozgó műholdakat csak akkor vehetnénk igénybe, ha nincs térerÅ‘, és jelenteni szeretnénk valamilyen vészhelyzetet, veszélyes szituációt. Azt sem tudni, hogy ez mikortól válna elérhetÅ‘vé, a jelenlegi helyzet alapján az iPhone 13 mindössze az ehhez szükséges hardverrel rendelkezne, viszont a lehetÅ‘ség csak a jövÅ‘ évi generációval válna majd elérhetÅ‘vé.

Ezzel egy idÅ‘ben az iPhone 12 kapcsán merültek fel újabb gondok, a felhasználók egy része ugyanis komoly hibákat észlelt az okostelefonok használata közben. A jelentésekbÅ‘l azt tudhatjuk meg, hogy a telefonok némelyike hívás közben egyszerűen eldobja a hangot, vagyis a hangszórók elnémulnak, amit az Apple maga az egyik komponens hibájával magyaráz. Szerintük ez a tavaly október és idén április között legyártott iPhone 12 és iPhone 12 Pro okostelefonok egy elenyészÅ‘ hányadát érinti, a mielÅ‘bbi orvoslás érdekében pedig egy ingyenes javítási lehetÅ‘séget tesznek most elérhetÅ‘vé, ami viszont csak és kizárólag a fenti hiba esetében jelent költségmentes javítást, emellett pedig a garanciális idÅ‘szakot sem tolja ki.

A műholdas szolgáltatás kapcsán korábban az is felmerült, hogy a cég saját ilyen eszközöket juttatna el a világűrbe, ennek valószínűsége azonban most elenyészÅ‘nek tűnik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.