2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Március 24. 15:27, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Čaputová: Egyáltalán nem örülök, hogy a kormányból a legjobb miniszterek távoznak

Čaputová: Egyáltalán nem örülök, hogy a kormányból a legjobb miniszterek távoznak

ZSOLNA, március 24. – Zuzana Čaputová köztársasági elnököt egyáltalán nem vidítja fel a tény, hogy a kormányból éppen annak legjobb miniszterei távoznak.

Az államfő ezzel Branislav Gröhling iskolaügyi miniszter és Ivan Korčok külügyminiszter mai lemondására reagált egy Zsolnán szervezett sajtótájékoztató keretein belül. A köztársasági elnök szavai szerint itt az ideje annak, hogy kimozduljunk ebből a kormányválságból és végre pontot tegyünk az ügy végére.

Az államfő kijelentette, mindkét miniszter lemondását csütörtökön a délelőtti órákban fogadja el hivatalosan. „Ez csak megerősíti azt, amit a napokban a médiában mondtunk. Lassan a kormány tagjainak fele lemondott, ultimátumok tömege hangzott el. Lassan világossá kezd válni mind a helyzet, mind a probléma forrása. Remélem, ez a kellemetlen helyzet minél hamarabb megoldódik,” mondta Zuzana Čaputová.

Branislav Gröhling ma reggel mondott le az iskolaügyi tárca eléről. A SAS-os politikus azt szeretné, ha a feszültség csökkenne és végre megoldódna a helyzet. Hozzátette, hogy továbbra is az oktatás a legfőbb prioritása. Ivan Korčok külügyminiszter levélben értesítette a kormányfőt, ugyanis éppen munkaügyben tartózkodott Brüsszelben.

Igor Matovič vasárnap jelentette be, hogy hajlandó lemondani a kormányfői posztról és miniszterként folytatná tovább. A miniszterelnök azonban feltételeket szabott, amelynek egyik pontja pont Mária Kolíková távozása. A kormányfő emellett Richard Sulík, Jana Cigániková-Bittó és Juraj Šeliga „fejét is kéri” cserébe. Az OLANO emellett feltételként szabta azt is, hogy a SAS szolgáltasson vissza egy minisztériumot a vezető kormánypárt kezébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.