2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 21. 16:04, szerda | Helyi
Forrás: ma7.sk

Átadták az R2-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszát

Átadták az R2-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszát

Újabb kilométerekkel bővült az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom és Losonc közötti szakasza.

A Losonctamási (Tomášovce) és Vámosfalva (Mýtna) közötti 13,5 kilométeres szakaszt hétfőn adták át a forgalomnak.

Az új szakasz az I/16-os jelzésű út és az R2-es gyorsforgalmi út vámosfalvi kereszteződésétől indul és a losonctamási kereszteződésnél ér véget. A tegnap átadott szakaszon 11 új hídelemet állítottak fel 1,6 kilométer hosszúságban, valamint hat zajvédő falat csaknem 4 km hosszúságban, illetve több támfallal is segítették az új út stabilitását.

“Nyolc percet tudunk majd rajta Besztercebányára vagy Pozsonyba menet spórolni, és középtávon biztosan vonz majd ez az infrastrukturális fejlesztés befektetőket is nemcsak a nógrádi, hanem a gömöri térségbe is.A közlekedésbiztonsági szempontok sem elhanyagolhatók.Kicsit talán távolinak tűnik a környéken élőknek, de régióink felemelkedése szempontjából ez a fejlesztés teljesen kulcsfontosságú.Reméljük, hogy belátható időn belül akad politikai akarat a gömöri részek megépítésére, és a Losonc - Fülek - Salgótarján átkötés megoldására is" - jegyezte meg a közösségi oldalán Agócs Attila, a Szövetség megyei képviselője, Fülek polgármestere.

Az út építését még 2019-ben kezdték, másfél éves késéssel sikerült csak befejezni. A kivitelezésre szánt összeg közel 8 millióval emelkedett 128 millió euróról 136 millióra. Ebben az évben Szlovákiában ezen a szakaszon kívül nem adtak át több autópályarészt.

A személyautósok az első naptól kötelesek érvényes autópálya-matricával használni az utat, a 3,5 tonnánál nehezebb járműveknél ez az újévtől esedékes.

Forrás: ma7.sk

Címkék: gyorsforgalmi út, r2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.