2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 26. 14:30, hétfő | Kultúra
Forrás: MTI / ATEMPO.sk

ATEMPO: Plácido Domingo szerződést kötött a Budapesti Operaházzal

ATEMPO: Plácido Domingo szerződést kötött a Budapesti Operaházzal

Plácido Domingo világhírű operaénekes Simon Boccanegra szerepében lép 2022 áprilisában a Magyar Állami Operaház felújított Andrássy úti épületének színpadára, írja az ATEMPO.sk kulturális portál.

A weboldal cikke szerint Domingo budapesti tartózkodásakor látogatást tett a felújítás alatt álló Operaházban is, amelynek során aláírta a 2021/2022-es évadra szóló szerződését. A mestert így a március 12-i nyitógálán dirigensként, áprilisban pedig Verdi Simon Boccanegrájának címszereplőjeként láthatjuk majd. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

„Az operaénekes-karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta. S bár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé,” áll a portál cikkében.

MTI/ATEMPO/infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.