2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 01. 12:07, péntek | Koronavírus
Forrás: TASR / Fotó: TvNoviny

Az alapiskolásoknak mostantól nem kell szájmaszkot hordaniuk

Az alapiskolásoknak mostantól nem kell szájmaszkot hordaniuk

Megszűnik a szájmaszk használatára vonatkozó rendelet, legalábbis az alapiskolás diákok számára. A középiskolákban továbbra is kötelező a maszk viselése az osztálytermekben.

A hírrÅ‘l Elena Prokopová, az egészségügyi minisztérium fÅ‘ pediátriai szakértÅ‘je adott tájékoztatást. A diákoknak továbbra is kötelezÅ‘ a maszk viselése a közös tereken, a folyosókon és az iskolai étkezdében. A döntést a járványügyi szakértÅ‘k tanácsa hozta meg csütörtöki ülésén. Prokopová figyelmeztet, hogy az enyhítés csak az osztálytermekre és a tanórákra vonatkozik, a gyerekek a folyosókon és a közös tereken továbbra is kötelesek viselni a védÅ‘eszközt.

A középiskolás nebulóknak továbbra is kötelezÅ‘ a maszk. A minisztérium ezt azzal magyarázza, hogy ezekben a tanintézményekben már szorosabbak a szociális kapcsolatok, több a kontaktus a fiatalok között. A szakértÅ‘k tanácsa azonban nem zárta ki annak lehetÅ‘ségét, hogy a késÅ‘bbiekben itt is feloldják a rendeletet. Nagy valószínűséggel még az idén sor kerülhet erre.

Prokopová megjegyezte: amennyiben a gyerekeknél a negatív teszt ellenére is mutatkoznak a betegség tünetei, úgy véleménye szerint a diáknak otthon kellene maradnia. Ilyen esetekben ingyenes a PCR-teszt.

Címkék: Alapiskola, szájmaszk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.