2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Június 18. 14:30, csütörtök | Helyi
Forrás: pravda.sk

Az állam támogatja a belföldi utazást, átvállalja az üdülési utalvány költségét

Az állam támogatja a belföldi utazást, átvállalja az üdülési utalvány költségét

A munkaadó helyett az állam fizetné az üdülési utalványokat – állítja a Pravda napilap. Az állam ezáltal levenné a terhet a cégek válláról, támogatná a hazai idegenforgalmat, és segítené a dolgozókat is.

Jelenleg az üdülési utalványok 55%-át (maximum azonban 275 eurót) fedez a munkaadó, a fennmaradó költségeket pedig az alkalmazott állja. Ez a modell azonban a koranvírus okozta negatív gazdasági helyzet miatt nem kivitelezhető – állítja Marek Harbuľák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség elnöke. Úgy véli, a cégek előtt rendkívül nehéz időszak áll, ha nem érkezik jelentősebb segítség az állam részéről, több hotel és panzió ki sem nyit a nyári szezonban.

Március és április hatalmas kiesést okozott a vendéglátóiparban, körülbelül 100 millió eurós mínusszal számolnak a szakemberek. Harbuľák úgy véli, ha az állam átvállalja az üdülési utalványok költséget, az pozitív hatással lehet a hazai idegenforgalom újraindítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.