2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 04. 19:56, kedd | Tech
Forrás: SlashGear

Az Audi és a Sonos tökéletes belső hangzást fejleszt

Az Audi és a Sonos tökéletes belső hangzást fejleszt

A német luxusmárka az első olyan gyártó szeretne lenni, amelynek autóit vezetve a lehető legmagasabb minőségű zenei élményben lehet részünk. Kíváncsian várjuk a végeredményt.

Tobias Gründl, az Audi vezetÅ‘ zenei stratégája kijelentette, hogy természetesen nagyon kényelmes a zeneszámokat a Bluetooth-kapcsolaton keresztül az okostelefonról lejátszani, ugyanakkor a szabvány jelentÅ‘s mértékben lerontja az audiominÅ‘séget. Ez elsÅ‘sorban az elérhetÅ‘ kis sávszélességre vezethetÅ‘ vissza. Az audiofájlokat a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli átvitelhez át kell alakítani, így a járművekbe már tömörített zenei fájlok kerülnek, amely viszont befolyásolja a zenei minÅ‘séget. Ez utóbbin a legjobb zenei rendszer sem segíthet.

A szakember hozzátette, hogy a WLAN átviteli technikaként jobb megoldást jelent, mert az adatátviteli sávszélesség sokkal nagyobb a Bluetooth által biztosítottnál. Az egyik elsÅ‘ lépés az a kooperáció lehet, amelyet az Audi és a Sonos alakít ki. Az együttműködés elsÅ‘sorban a belsÅ‘ térre vonatkozik. A Sonos ismert a hálózatba kötött hangszóróiról, s emellett az alkalmazásával számos exkluzív funkciót is kínál az online rádiók és a zenei stream-szolgáltatások műsorának a lejátszásához.

Az Audi arra számít, hogy a következÅ‘ nagy lépést az 5G jelentheti, a szabvány ugyanis Gründl szerint hamarosan lehetÅ‘vé fogja tenni a nagy felbontású alapanyagok streamelését. Akkor a gépkocsik végérvényesen audio- és videostream-központokká válnak majd. A konszern 2024-tÅ‘l vagy 2025-tÅ‘l az autóit - egy beépített SIM-kártya segítségével - elÅ‘ször vevÅ‘egységként fogja alkalmazni, azután pedig lehetÅ‘vé válhat a valódi többcsatornás zenei streamelés. Ez utóbbi azt jelenti, hogy legkésÅ‘bb akkortól közvetlenül a járművekbe lesz integrálva a stream-ajánlatok széles választéka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.