2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 31. 10:39, hétfÅ‘ | Koronavírus
Forrás: TASR

Az Egészségügyi Minisztérium már gőzerővel dolgozik a 12 és 15 év közötti gyermekek oltásán

Az Egészségügyi Minisztérium már gőzerővel dolgozik a 12 és 15 év közötti gyermekek oltásán

POZSONY, május 31. – Az egészségügyi tárca már dolgozik azon, hogy a 12 és 15 év közötti gyermekek is megkaphassák a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech márkájú oltást.

A TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, a szaktárca szóvivÅ‘je tájékoztatta. „A minisztérium a koronavírus elleni harcban az oltást tartja a legjobb fegyvernek, a gyerekek esetében még vártunk a szakértÅ‘k véleményére. Az EMA már korábban jelezte adatait, mi pedig a rendszer beállításán dolgozunk,” magyarázta a szóvivÅ‘.
A végsÅ‘ döntést még megelÅ‘zi egy szakmai tárgyalás, a tárca csak ezután ad újabb tájékoztatást a kiskorúak oltásával kapcsolatban. Az EMA egy 2000 fÅ‘s amerikai mintán tesztelte le az oltóanyagokat, az eredmények alapján a szóban forgó korcsoporthoz tartozó gyermekek esetében az oltás teljesen biztonságos és hatékony. A kutatók további két évig figyelik majd a beoltott gyermekek egészségi állapotát.

Címkék: EMA, koronavírus, oltás, Pfizer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.