2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 25. 14:27, hétfő | Világ
Forrás: HVG

Az Egyesült Államokban egy rendőr belehajtott autójával a tömegbe

Az Egyesült Államokban egy rendőr belehajtott autójával a tömegbe

Az eset szombat este történt, vasárnap emiatt sokan utcára vonultak. A CNN tájékoztatása szerint a Washington állambeli Tacoma városában egy 58 éves rendőr autójával hajtott a tömegbe szombat este.

A férfit egyelőre kényszerszabadságra küldték. Vasárnap 150-en vonultak utcára tette miatt. Továbbá azt írja a CNN, hogy egy illegális utcai autóverseny miatt mentek ki a rendőrök. Megközelítőleg száz ember vett részt az eseményen, akik körbevették a rendőrautókat, hogy azok ne mehessenek a driftelők közelébe. Az egyik rendőrautó ablakait az emberek ütni kezdték, a sofőr először tolatva próbált kiszabadulni onnan, de utána rágázolt, pedig többen is álltak előtte. Két embert vittek kórházba sérüléseikkel. A rendőrség annyit mondott az esetről, hogy a rendőr az életét féltette, s később ő hívta a mentőket is. A férfi ellen jelenleg vizsgálat folyik, ezalatt kényszerszabadságon van. Az eset miatt vasárnap többen demonstráltak a városban, kukákat borogattak és gyújtogattak. Tacoma polgármestere szerint felettébb aggasztó a helyzet, s felszólította a hatóságokat az incidens mielőbbi tisztázására. A közösségi oldalakon videók is megjelentek szombatról:

Címkék: usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.