2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. December 14. 22:20, kedd | Tech
Forrás: OFCOM / Digital Information World

Az Egyesült Királyságból 2033-ra tűnhet el teljesen a 2G és a 3G

Az Egyesült Királyságból 2033-ra tűnhet el teljesen a 2G és a 3G

Ez egyben azt is jelenti, hogy a britek a hatodik generációs technológia bevezetésével egyidőben tervezik kivezetni 2G/3G-t a szigetországból.

A brit illetékes hatóság nemrég árulta el, hogy a szigetországban megmaradhat a telefonfülkék egy része, ami némileg érdekes döntésnek minÅ‘síthetÅ‘, hiszen más államokban már a teljes kivezetés mellett döntöttek. Most a régebbi mobilos elérések, az ezeket lehetÅ‘vé tévÅ‘ hálózatok elhagyásáról szóló elképzelést tették közzé, eszerint még több, mint egy évtized van hátra a búcsúig.

Az Ofcom a napokban közölte, hogy sikerült megállapodniuk a négy legnagyobb mobilszolgáltatóval (Vodafone, EE, Virgin Media O2, valamint Three) a 2G és a 3G kivezetésének céldátumáról, ennek értelmében pedig ezen koros technológiákat legkésÅ‘bb 2033-ig kell majd teljesen eltüntetni az ország területérÅ‘l. Az anyagban megemlítik, hogy az egyes cégek ennél korábban is elvégezhetik a munkát, a fenti dátum tehát az abszolút utolsó idÅ‘pontot jelenti majd számukra, ami azért tűnik nagyon fontosnak, mert addigra várható a 6G megjelenése, a teljes kivezetéssel tehát komoly frekvenciatartományok lesznek felszabadíthatók, ezeket pedig a hatodik generációs platform, valamint az 5G és 6G hálózataira támaszkodó önvezetÅ‘ autók, drónok és egyéb (VR- és AR-)eszközök megfelelÅ‘ támogatására alkalmazhatják.

Mindenképpen érdemes megjegyezni a fentiek kapcsán, hogy a részletes menetrend még egyik vállalat esetében sem született meg, ennek fÅ‘bb pontjairól tehát csak a késÅ‘bbiekben döntenek majd. A teljes kivezetés a fentiek mellett az energiaszektorra fókuszáló vállalatok számára is fontos mérföldkÅ‘ lesz, ez utóbbiak a különbözÅ‘ okosmérÅ‘k és egyéb eszközök bevetésével készülhetnek majd fel az új idÅ‘szakra, ami nyilván számos további területet érint majd jelentÅ‘s mértékben. A régebbi készülékeket birtokló felhasználóknak mindenesetre nem kell sietniük, a 2033-ig tartó periódusban bÅ‘ven lesz idejük lecserélni azokat, bár ezt az adott típusok rövidebb életciklusa amúgy is kikényszeríti majd.

Szlovákiában és Magyarországon egyelÅ‘re a 3G kivezetése zajlik, ezt ugyanis már nagyon kevesen veszik csak igénybe – a 2G viszont hosszabb ideig velünk marad, ezt továbbra is egyfajta biztonsági tartalékként (illetve egyes területeken, így a vasúti közlekedésnél, szükséges komponensként) használhatjuk.

Címkék: 2G, 3G, nagy-britannia, technológia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.