2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 09. 12:06, szombat | Világ
Forrás: HVG

Az elmúlt fél évszázad legdurvább tele csapott le Madridra

Az elmúlt fél évszázad legdurvább tele csapott le Madridra

Megállt a tömegközlekedés, nincs autóforgalom, már nem csak a járvány, hanem a sűrű havazás is otthonukba kényszerítette a spanyol főváros lakóit.

A madridi Barajas nemzetközi repülőtér légiforgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. 27 járatot töröltek, 26-ot átirányítottak más városok reptereire. A helyzet azonban azóta sem javult, nem mérséklődött a hóesés. A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a repülőtér.

A madridi közlekedési vállalat kénytelen volt felfüggeszteni a buszforgalmat, az autók nem járnak, a város alagútjait pedig lezárták, az elővárosi vonatforgalom szintén áll. Az egész várost belepte a vastag hótakaró, járókelőket elvétve látni. Komolyabb károk is keletkeztek, miután a hótakaró súlya faágakat zúdított a parkoló autókra. Az országban sem jobb a helyzet: több tartományban jelentettek tömeges elakadásokat az autópályákon, itt a katonaság és a tűzoltók léptek közbe.
José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára. Mint mondta, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását éli át a főváros.

Címkék: havazás, Madrid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.