2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Június 30. 09:49, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Az erdőtüzek miatt törölték a kanadanapi tűzijátékot Montreálban

Az erdőtüzek miatt törölték a kanadanapi tűzijátékot Montreálban

A hatalmas kanadai erdőtüzekből származó füst beborította Kanada és az Egyesült Államok nagy területeit, rontva a levegő minőségét.

A Kanada-nap alkalmából rendezett tűzijátékokat le kellett mondani Montrealban, mert az északi Québec tartományban pusztító erdőtüzek miatt aggódtak a levegőminőség miatt. Helyi idő szerint szombat estére tervezték - vette át a TASR hírügynökség az AP jelentését.

A kanadai hatalmas erdőtüzekből származó füst beborította Kanada és az Egyesült Államok nagy részét, és rontotta a levegő minőségét. A montreali Kanada-napi ünnepségek szervezői a meteorológusokra hivatkoztak, akik nem tudják megjósolni a szombati füsthelyzetet, ezért nem akarják tűzijátékkal még jobban szennyezni a levegőt.

Kanadában jelenleg 490 helyen ég a tűz, amelyek közül 255 nem áll a tűzoltók ellenőrzése alatt. Québec tartományban 110 aktív tűz van.

A kanadai kormány szerint ebben a tűzszezonban már 80 ezer négyzetkilométernyi terület égett le az országban. A lángok most szinte minden kanadai tartományt sújtanak.

Forrás: teraz.sk

Címkék: erdőtűz, Kanada, montreal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.