2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 22. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: TASR

Az EU-s források gyorsabb merítését szeretnék elérni a megyék

Az EU-s források gyorsabb merítését szeretnék elérni a megyék

Jozef Viskupič az SK8 csoportosulás vezetője tárgyalt a befektetési, régiófejlesztési és informatizációért felelős minisztérium államtitkárával.

A találkozó fő témája az európai források lehívásának könnyítése és gyorsítása a jelenlegi és a következő, 2021 és 2027 közti költségvetési időszakban. “Ha nem válaszoljuk meg rövid időn belül a nyitott kérdéseket, akkor nem leszünk képesek 2021 elejétől meríteni az európai alapokban rendelkezésünkre álló összeget, ami hiba lenne és egyben elszalasztott lehetőség.

A közérdekű befektetések 80%-a valósul meg Európai Uniós forrásokból. Az európai strukturális és fejlesztési alapok legfontosabbak közt szerepelnek, mivel az önkormányzatok ebből fedezik az útfelújítások, infrastrukturális fejlesztések és a környezetvédelmi beruházások jelentős részét.

Nagyszombat megye elnöke és egyben az SK8 csoportosulás vezetője levélben fordult a Veronika Remišovához, melyben összefoglalta javaslatait, amelyekkel felgyorsítható lenne a pénzek lehívása. “Elsősorban a közbeszerzés ellenőrzésével kapcsolatos intézkedésekről van szó, annak érdekében, hogy a települések meríteni tudjanak az alapokból például bicikliutak építésére, vagy óvodák felújításra” - zárta le Viskupič.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.