2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 09. 11:33, péntek | Helyi
Forrás: cas.sk

Az Év Homofób kijelentése Jaroslav Naď számlájára írható

Az Év Homofób kijelentése Jaroslav Naď számlájára írható

Az Emberi Jogok Intézete (Inštitút ľudských práv) egy sajtótájékoztatón „adta át” a negatív kitüntetést a védelmi miniszternek.

A díjat azzal a kijelentésével nyerte el, miszerint támogatja a regisztrált partnerséget, csak nem a homoszexuálisok esetében. A felmérésben Naď olyan ászokat előzött meg, mint Igor Matovič, Robert Fico, Richard Sulík vagy Mária Šofranko.
„Naď miniszter mondata akár egy jó vicc is lehetne, ha nem volna ilyen szánalmas. A miniszter úr esetleg kipróbálna egy hadsereget katonák nélkül? A tárcavezető az LGBT polgárok adóját is költi, mégis diszkriminációra buzdítja az embereket?” kérdezi Alena Krempaská, EJI munkatársa.

A felmérést a Homofóbia elleni világnapra készítette az EJI és a Szivárványos Szlovákia NGO-páros. Jelölni vagy csatlakozni bárkinek szabad volt. A győztesnek járó trófea egy stilizált piktogramot ábrázol, egy deformált arcot, amely a 4% feliratot viseli. Ennyi ugyanis a nem heteroszexuális lakosság tradicionálisan vett aránya. Az eddigi évadok győztesei Štefan Kuffa, a Püspöki Konferencia, Anton Chromík és Marian Kotleba voltak. Egyikük sem vette át a díjat. Az egyetlen, aki azt ígérte, hogy átveszi a díjat, az Štefan Harabín volt, de aztán ő is meggondolta magát.

Ez nem igaz Andrej Dankora, aki tényleg átvette a díjat, de közben elismerte, hogy egyes kijelentéseiben túlzásokba esett és korrigálta azokat. A tavalyi legnagyobb homofób díját Anna Záborská nyerte, aki a szavazáson több voksot kapott, mint a parlamenti választásokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.