2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 25. 12:28, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

Az NCZI már 71.000 oltási igazolványt küldött szét

Az NCZI már 71.000 oltási igazolványt küldött szét

POZSONY, május 25. – Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) a keddi napon már több, mint 71.000 kérvénynek tett eleget. A TASR hírügynökséget Veronika Bauch, a központ szóvivője tájékoztatta.

„Az adatokat sikerült szinkronizálni, így a 95%-os pontosság jegyében már bárki lekérheti az angol nyelvű oltási igazolványt. A többi adatot folyamatosan ellenÅ‘rizzük, ugyanis az oltópontokról beérkezett adatok egy kis része nem teljes vagy nem pontos,” mondta a szóvivÅ‘. Az érdeklÅ‘dÅ‘k hétfÅ‘tÅ‘l igényelhetik az ideiglenes igazolványt, amelyek augusztus 11-ig lesznek érvényben. Ezeket késÅ‘bb az ún. zöld útlevelek helyettesítik majd. A partnerországok listáján már dolgozik a Külügyminisztérium. A kérvényt a vakcinacia.nczisk.sk weboldalon lehet kitölteni.

Az igazolvány részét egy biztonsági kapu, egy QR-kód képezi, amely egy hitelesítési linket tartalmaz. Az igazolvány a kérvényezést követÅ‘ 24 órán kerül megérkezik és már az elsÅ‘ adag vakcina beadása után igényelhetÅ‘. Az ideiglenes igazolvány nem azonos az oltópontokon kiadott oltási elismervénnyel. Azoknál, akik nem a Váróterem programon keresztül kaptak terminust az oltásra, a rendszer nem ismeri fel a születési számot. A Központ már dolgozik a hiba elhárításán.

Címkék: igazolvány, NCZI, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.