2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Május 26. 07:18, péntek | Tech
Forrás: aktuality.sk

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

Az NVIDIA Corporation elsÅ‘ negyedéves eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat. Ez, valamint a bevételek növekedésére vonatkozó pozitív kilátások hatására a vállalat részvényei meredeken, rekordmagasra emelkedtek. A mesterséges intelligencia (AI) szektor más címei is erÅ‘sen teljesítettek a meghosszabbított kereskedésben.

A grafikus kártyákhoz chipeket és processzorokat tervezÅ‘ és fejlesztÅ‘ amerikai cég nyeresége 2,04 milliárd dollárra (1,89 milliárd euró), azaz részvényenként 82 centre emelkedett az elsÅ‘ negyedévben az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, azaz részvényenként 64 centrÅ‘l. A korrigált nyereség 2,71 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,09 dollár volt, szemben az elemzÅ‘k 0,92 dolláros részvényenkénti várakozásával.

Rekord részvényenkénti ár
A bevétel 13,3%-kal, 8,29 milliárd dollárról 7,19 milliárd dollárra csökkent az elÅ‘zÅ‘ év azonos idÅ‘szakához képest. A cég azonban a folyó negyedévben (július végéig) 11 milliárd dolláros árbevételre számít, ami több mint 50%-kal felülmúlja a Wall Street elÅ‘rejelzéseit. Jensen Huang, a vállalat vezetÅ‘je elmondta, hogy az NVIDIA jelentÅ‘sen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben akár 28%-kal 391,50 dolláros rekordszintre ugrottak, piaci kapitalizációja pedig mintegy 200 milliárd dollárral több mint 960 milliárd dollárra emelkedett. Az NVIDIA a világ legértékesebb chipgyártója és az ötödik legértékesebb amerikai tÅ‘zsdén jegyzett vállalat.

Az eredmények alátámasztották a mesterséges intelligenciával kapcsolatos befektetÅ‘i optimizmust, és az iparági címlapok is jelentÅ‘sen erÅ‘södtek.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Nvidia, részvény, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.