2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Július 19. 08:30, szerda | Világ
Forrás: teraz.sk

Az olajárak csökkentek szerda reggel

Az olajárak csökkentek szerda reggel

Az olajárak szerda reggel csökkentek, mivel az amerikai kereslettel kapcsolatos aggodalmak felülmúlták a kínai gazdasági növekedés fellendítését célzó közelgő intézkedésekről szóló híreket.

Ugyanakkor a piacok felkészültek az Oroszország által a jövő hónapban bejelentett további kínálatcsökkentésre. A TASR a Reuters jelentése és a Bloomberg adatai alapján számol be erről.

A West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta augusztusi szállítású hordóját (159 liter) szerdán közép-európai idő szerint 6.34 órakor 75,51 dolláron (67,09 euró) adták el. Ez 24 centtel, azaz 0,30%-kal volt alacsonyabb az előző napi záróárnál.

Az északi-tengeri Brent nyersolajkeverék szeptemberi kontraktusának ára 12 centtel, azaz 0,15%-kal 79,51 dollár/hordóra emelkedett.

A közgazdászok körében egyre nagyobb az aggodalom, hogy az amerikai infláció a kamatemelések ellenére sem csökken elég gyorsan. A Reuters által megkérdezett közgazdászok arra számítanak, hogy a maginfláció, amely nem tartalmazza a volatilis energia- és élelmiszerárakat, az év végére a jelenlegi, alig 5% alatti szinten marad, vagy csak valamivel alacsonyabb lesz.

Az optimizmushoz viszont hozzájárultak a Kínából érkező hírek, ahol az Állami Fejlesztési Bizottság bejelentette, hogy az ország üzleti környezetének javítása érdekében fokozza a magánszektorral való kommunikációt. A Bizottság továbbá ígéretet tett a fogyasztói vásárlóerő növelését célzó intézkedések bevezetésére, ami fellendítheti az olajkeresletet a világ második legnagyobb gazdaságában.

(1 EURO = 1,1255 USD)

Címkék: kőolaj, olaj, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.