2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Január 24. 10:02, kedd | Világ
Forrás: Cas.sk

Az oroszok el akarják magukat zárni a világtól

Az oroszok el akarják magukat zárni a világtól

Március 1-től már csak az előre regisztráltak léphetik át gépjárművel Oroszország határait, a jelentkezést viszont a hatóságok megtagadhatják.

Az RBC szervere szerint erre utal az úttörvény azon módosítása, amelyet hétfőn első olvasatban jóváhagyott az orosz parlament alsóháza.
"A határátlépést az orosz kormány által meghatározott eljárásnak megfelelően meghatározott időpontban és időpontban hajthatják végre" - áll a törvénymódosításban, amely a szerzők szerint a közúti várakozási időt kívánja csökkenteni az Orosz Föderáció határátkelőhelyeinél. Az intézkedések érintik az orosz állampolgárokat és a külföldieket egyaránt.

Lehetőség lesz a határátlépés időpontjának és helyének elektronikus egyeztetésére, míg a hatóságok elutasíthatják a foglalást, ha a kérelmező "nem nyújtja be a szükséges dokumentumokat és információkat". A javaslat szerint az intézkedés 2023. március 1-jén lép életbe, és egy évig lesz érvényes.

Az ukrajnai orosz invázió kezdete óta becslések szerint több százezer ember hagyta el Oroszországot. Kijev december végén arra figyelmeztetett, hogy az orosz vezetés arra készül, hogy lezárja Oroszország határait a férfiak előtt, és új mozgósítási hullámot jelent be.

Forrás: cas.sk

Címkék: Oroszország, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.