2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Május 12. 08:32, szerda | Tech
Forrás: BlackBlaze

Az SSD a legmegbízhatóbb adattároló

Az SSD a legmegbízhatóbb adattároló

Legalábbis egy felmérés alapján, amelyet a Blackblaze végzett el. A területre koncentráló cégnek azonban voltak kikötései.

Az SSD-k piaci megjelenését követÅ‘ néhány évben fontos kérdésként merült fel, hogy az új háttértárolók mennyiben nyújtanak majd tartós megoldást, az élettartam kapcsán ugyanis komoly aggodalmakat láthattunk. Azóta kiderült, hogy ezzel nincsenek különösebb gondok, egy vállalat pedig most egészen érdekes következtetésre jutott saját felmérésében, bár ezt fontos kitételekkel egészítik ki.

A területtel kapcsolatban legutóbb arról írtunk, hogy egy új kriptopénz elterjedése hajthatja fel a piaci árakat, ezt azonban nem sokkal késÅ‘bb követte a hardverre fókuszáló újabb felmérés, amelyben a Blackblaze által összeírt eredményeket vehetjük szemügyre. Tekintettel arra, hogy a cég az online adattárolásra, azon belül is a biztonsági mentésekre fókuszál, egy komoly tapasztalattal rendelkezÅ‘ társulatról van szó, arról nem beszélve, hogy Å‘k a saját adatközpontjaik esetében felmerülÅ‘ problémákat gyűjthetik össze, ezek alapján készíthetnek el részletes és releváns anyagokat. Több évre visszamenÅ‘leg rögzítik ezen adatokat, így felvázolhatják, hogy mely gyártók és típusok bizonyulnak megbízhatónak, most pedig elsÅ‘ alkalommal vonták be a felmérésbe a szintén általuk alkalmazott SSD-ket.

Az anyagban negyedéves, illetve éves összevetéseket is találunk, ezekbÅ‘l az rajzolódik ki, hogy az SSD-k jóval kisebb arányban hibásodnak meg, ezzel kapcsolatban viszont két fontos tényezÅ‘t is mindenképpen meg kell említenünk. Az egyik az átlag életkor, az adatközpontokban szolgáló SSD-k esetében ez ugyanis nagyjából 1 év, míg a merevlemezek kategóriájában átlag 4 évrÅ‘l beszélhetünk, a másik szempont pedig az a tény, miszerint az SSD-ket boot-meghajtóként használják, vagyis a tulajdonképpeni használat emiatt valószínűleg jóval enyhébb. Ami a HDD-ket illeti, ezen a területen kiemelik, hogy a Toshiba, a Seagate, valamint a WDC 16 TB-os modelljei eddig hibátlanul üzemelnek, a HGST 12 és 4 TB-os példányai pedig nagyon alacsony hibaaránnyal (0,33%) dolgoznak. A Seagate 10 és 14 TB-os típusai ezzel szemben 2 százalék feletti arányban hibásodtak meg, míg a 12 és 4 TB-os változatok esetében ez 1 százalék feletti.

A részletes táblázatokat megtaláljuk a fent hivatkozott oldalon, ebbÅ‘l leginkább az egyes gyártók közötti különbségeket vázolhatjuk fel.

Címkék: adattároló, SSD, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.