2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Május 04. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: teraz.sk

Az STU szeretne szorosabban együttműködni az osztrák egyetemekkel

Az STU szeretne szorosabban együttműködni az osztrák egyetemekkel

A földrajzi közelség, a szakmai kapacitások és a közös érdekek jó előfeltételei az STU és az osztrák egyetemek közötti sikeres együttműködésnek - állapodott meg a rektor és az osztrák nagykövet.

A Szlovák Műszaki Egyetem (STU) érdekelt az osztrák egyetemekkel való együttműködés fokozásában. Oliver Moravčík rektor az STU rektori hivatalában tárgyalt a lehetőségekről Margit Bruck-Friedrich-el, Ausztria szlovákiai nagykövetével.

A földrajzi közelség, a szakmai kapacitások és a közös érdekek jó előfeltételei a sikeres együttműködésnek az STU és az osztrák egyetemek között, állapította meg a rektor és a nagykövet. Moravčík tájékoztatta őt az STU e téren folyó tevékenységeiről is, és kérte együttműködését azok sikeres megvalósításában. "Ezek olyan projektek, amelyek mindkét fél számára előnyösek, mindkét fél számára jelentős előnyökkel járhatnak az innováció és az iparral való együttműködés terén a régiónkban" - mondta Moravčík.

Alig néhány hete a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem együttműködési megállapodást írt alá az IMC Krems Alkalmazott Tudományok Egyetemével egy újonnan épülő biotechnológiai parkról Hainburgban, Ausztriában. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy az SZTE Vegyipari és Élelmiszertechnológiai Karának hallgatói, oktatói és kutatói a világ minden tájáról érkező partnerekkel kapcsolatot tartsanak, valamint oktatási és tudományos kutatási tevékenységet folytassanak. Az IMC Krems egy nagy biotechnológiai oktatási park létrehozásának előmozdítója Pozsony közelében.

A bécsi műszaki egyetemmel és a Brünni Műszaki Egyetemmel együtt az STU közös projektjavaslatot nyújtott be. A cél egy innovációs háromszög létrehozása a Közép-európai Kiválósági Partnerségen belül a műszaki egyetemek, az ipar és a régiók közötti nemzeti vezetői kapcsolatok révén.

forrás: teraz.sk

Címkék: egyetem, pozsony, stu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.