2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. November 16. 08:55, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA szerint a labda tervezését a futball öröme és a torna energiája ihlette. Az összes stadion illusztrációja megtalálható a labdán, a tíz rendező város nevével együtt.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) bemutatta a 2024-es németországi Európa-bajnokság hivatalos labdáját. A labda a "Fussballliebe" nevet kapta, ami németül annyit tesz: "Futballszerelem". A labdát szerdán mutatták be a berlini Olimpiai Stadion előtt, ahol jövő július 14-én rendezik a kontinensbajnokság döntőjét.

A labda dizájnját az UEFA szerint a torna futballöröme és energiája ihlette. Mindegyik stadion saját illusztrációt kapott rajta, a tíz rendező város nevével együtt. A Fussballliebe az első olyan labda az Európa-bajnokságokon, amely a mozgását rögzítő technológiával rendelkezik. A mérkőzések során a videóbírók is hasznát veszik majd ennek.

"Az EB Európa legfontosabb nemzetközi eseménye. Eltökélt szándékunk, hogy a torna minden aspektusa, a helyszínektől a létesítményekig, a legmagasabb minőségi és kivitelezési szabványoknak feleljen meg" - mondta Zvonimir Boban, az UEFA technikai igazgatója a DPA-nak.

A közelgő Európa-bajnokságra a tervek szerint 2024. június 14-től kerül sor. Berlin mellett tíz német város lesz a helyszín: Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Lipcse, München, Stuttgart és Köln. Szlovákia és Magyarország is közel áll az Európa-bajnoki részvételhez - Szlovákiának már csak egy pontra van szüksége az Izland és Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseken ahhoz, hogy a J selejtezőcsoport második helyéről megpecsételje a továbbjutást, Magyarország 6 mérkőzés után vezeti a G csoportot Szerbia előtt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, labda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.