2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2023. Január 25. 09:26, szerda | Sport
Forrás: HVG

Az UEFA továbbra sem engedi vissza az orosz focicsapatokat

Az UEFA továbbra sem engedi vissza az orosz focicsapatokat

Nem játszhatnak a BL-ben, az El-ben és a Eb-selejtezőn sem az orosz csapatok, amíg tart az ukrajnai háború.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) addig nem engedi vissza az európai futballkupákba az orosz csapatokat, amíg Moszkva háborút folytat Ukrajna ellen. Az európai Szuperkupát is elveszik az oroszoktól, Emellett elveszik Oroszországtól az augusztusban megrendezésre kerülő, európai Szuperkupa rendezésének jogát is; az eredeti helyszín Kazany volt– tájékoztatott a Sky News.

A lap értesülései szerint az orosz futballszövetség képviselői szerdán tárgyalnak majd az UEFA-val az orosz csapatok visszaengedéséről, azonban erre úgy tűnik, nincs semmi esély.

Az európai szövetség a nemzetközi szövetséggel (FIFA) együtt tavaly februárban, nem sokkal az orosz offenzíva kezdete után felfüggesztette az orosz klubok szereplését, a döntésüket pedig később megerősítette a nemzetközi Sportdöntőbíróság határozata is - írja a hvg.hu hírpotál.

E döntés miatt maradt le az orosz férfiválogatott a vb-selejtezők további mérkőzéseiről, illetve a tavalyi világbajnokságról is. Nem lesznek ott a jövő évi európa-bajnokságon sem, a klubcsapatok pedig nem vehetnek részt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga küzdelmeiben.

Forrás: hvg.hu

Címkék: FIFA, futball, orosz, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.