2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 14. 22:18, csütörtök | Tech

Az új 7-es BMW: több, mint 1000 kilométer egy tankkal

Az új 7-es BMW: több, mint 1000 kilométer egy tankkal

Továbbra is érvényes, hogy ha nagy távolságok megtételére alkalmas gépet keresünk, annak valószínűleg dízelmotorja lesz. Ezzel járunk ugyanis a legjobban, és ezt járatta csúcsra most a müncheni cég.

Emlékszünk még a dízelbotrányra, igaz? Nos, az eset eléggé megtépázta a naftás autók renoméját. Mostanában inkább a hibrid- vagy villanyüzemű kocsik számítanak politikailag korrektnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy megszűnik a gázolajra működÅ‘ autók gyártása, a BMW például köszöni szépen, továbbra is sikeres modelleket gyárt.

A bajor gyártó 286 lóerÅ‘s teljesítményű, illetve 650 Nm nyomatékú 3 literes 6 hengeres 30d dízelmotorjával legutóbb egy összkerekes 5-ös kombiban ismerkedtünk meg, és arra jutottunk, hogy a 0-ról 100-ra 5,6 másodperc alatt felgyorsuló lágyhibrid prémiumautó akár 7 literrel is beéri 100 kilométeren. Óvatos gázpedálkezelés esetén pedig akár ennél is kevesebbel.

Aki nem hiszi el, hogy ez lehetséges, az nézze meg az alábbi videót, amelynek fÅ‘szereplÅ‘je a háromliteres motorok legszerényebbike, a 730 Ld. A kocsi gazdája 78 liternyi üzemanyaggal vágott neki a London-Barcelona útvonalnak. A fogyasztásra kedvezÅ‘ hatást gyakorló mintegy 110 km/h-s utazósebesség megtette hatását, emberünk mintegy 1 440 kilométert abszolvált egy tank üzemanyaggal, ami körülbelül 5,4 literes átlagfogyasztást jelent 100 kilométeren.

Tudjuk persze, hogy egy standard vezetési stílus ennél több üzemanyagot követel, de így is figyelemreméltó a német technológia következÅ‘ gyémántja.

Címkék: autóbemutató, BMW

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.