2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Június 03. 21:45, csütörtök | Tech
Forrás: Apple / Counterpoint Research

Az új Apple Watch előállítási ára 136 amerikai dollár

Az új Apple Watch előállítási ára 136 amerikai dollár

Ez persze nem hivatalos adat, egy elemzés alapján számolták ki az összeget.

Persze ugyan az Apple komoly nyereséggel értékesíti a Watch 6 okosórákat, de az ilyen típusú anyagok sosem veszik figyelembe a kutatási, a fejlesztési, a marketing- és egyéb kiadásokat.

A Counterpoint Research munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora összegbÅ‘l gyárthatták le az Apple Watch 6 típusú okosórákat. Nos, mint kiderült a költség 136 amerikai dollárt tett ki. Ennek az összegnek a jelentÅ‘s része csupán néhány alkatrész között oszlott meg. A termék legdrágább komponense az Apple 6 SiP, amely magába foglalja a processzort, a grafikus chipet, az 1 gigabájt memóriát, a 32 gigabájt flashmemóriát, valamint a Bluetooth 5.0-, Wi-Fi 4- és GPS-modult. A teljes gyártási költség 24 százaléka esett ennek az egységnek az elÅ‘állítására.

A készülék vízálló háza és a retinakijelzÅ‘ a gyártási költségek 13-13 százalékáért, míg a beépített szenzorok (beleértve az EKG-t és az SpO2-érzékelÅ‘t is) a 12 százalékáért voltak felelÅ‘sek. A csomagban lévÅ‘ egyéb anyagok elÅ‘állítása a kiadások 10 százalékát, az akkumulátor és a vezeték nélküli töltÅ‘ a 6, az összeszerelés és a tesztelés az 5, az energiamenedzsment és az audiokiegészítÅ‘k a 3, a szoftverek pedig a kevesebb, mint 1 százalékát emésztették fel.

Az IHS elemzése alapján az új változat gyártási költségei az elsÅ‘ generációs Apple Watch modellhez képest jelentÅ‘s mértékben emelkedtek, azok ugyanis csupán 81,20 amerikai dollárt tettek ki - annak ellenére, hogy a képernyÅ‘ például némileg drágább is volt. A Counterpoint Research szakértÅ‘i arra nem tértek ki, hogy a kiadások szempontjából mennyire különbözött egymástól az alumínium, a nemesacél és a titán eszközházak elÅ‘állítása.

Címkék: apple, kütyü, watch

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.