2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 10. 21:17, vasárnap | Kzélet
Forrás: cas.sk

Babiš gyorsan meggondolta magát: mégis marad a politikában

Babiš gyorsan meggondolta magát: mégis marad a politikában

Andrej Babiš, cseh kormányfő vasárnap azt nyilatkozta, hogy amennyiben mozgalma ellenzékbe kerül, úgy ő biztosan marad a Parlamentben. Egy héttel ezelőtt ebben az esetben még távozott volna.

„Van egy rossz hírem az Önök számára, nem adom fel, visszaülök a Parlamentbe. Amennyiben ellenzékbe kerülünk, akkor is ott leszek. Figyelni fogjuk, hogyan tartja be Fiala úr azt a számtalan ígéretet, amit a választóknak tett. Gondolok itt a 100 milliárdos megtakarításra és a többi sületlenségre,” írta a kormányfő facebook-oldalán utalva az ANO-t megelőző Spolu koalíció vezetőjére.

Babiš a választások előtt a Frekvence 1 rádióban még azt nyilatkozta, hogy amennyiben pártja ellenzékbe kerülne, úgy ő távozna a politikából. „Menedzserként érkeztem a politikába, nem tudok szónoklatokat tartani. Ha ellenzékben végzünk, én távozom,” mondta múlt hét hétfőn. A kormányfő tervezi megszólítani a Fiala vezette ODS-t is. „Meglátjuk, akarnak-e tárgyalni vagy sem,” magyarázta. A SPOLU és a „Kalózok és Polgármesterek” nevű koalíció már szombaton jelezték, hogy nem terveznek tárgyalni más politikai szubjektumokkal a kormányalapításról.

Babiš nem kommentálta találkozóját Zeman államfővel, amelyet követően egyébként a köztársasági elnököt mentő vitte kórházba. Csak annyit fűzött hozzá, hogy ő reggel volt az államfőnél. „Szeretnék jó egészséget kívánni Zeman elnök úrnak,” mondta. A kormányfő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Parlamentben az ANO rendelkezik a legtöbb mandátummal. „Nem teszek úgy, mintha nem lennék csalódott a vereség miatt,” zárta vasárnapi szokásos beszédét Babiš. Annyit még viszont hozzátett: „Úgy tűnhet, hogy veszítettünk, de az igazság a mi oldalunkon áll.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.