2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 05. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: TASR

Belügyminiszter: a kamerafelvételek hozzájárulnának a rendőrök és a polgárok védelméhez is

Belügyminiszter: a kamerafelvételek hozzájárulnának a rendőrök és a polgárok védelméhez is

Roman Mikulec belügyminiszter szélesebb körben használná a rendőrségi videófelvételeket a bevetések során.

Az, hogy a rendőrök teakamerákat fognak-e viselni, még nincs eldöntve. A jelenlegi belügyminiszter elődjei ezt a megoldást javasolták.

Mikulec bevallása szerint az elmúlt időszakban is történtek olyan esetek, amelyeket videófelvételek alapján tisztáztak. Szerinte a rendőrök és a polgárok szempontjából is több érv szól a kamerák mellett.

Andrea Bučková romaügyi kormánybiztos emlékeztetett rá, hogy a téma nagyon régóta nincs lezárva. Szerinte nagyon fontos, hogy a bevetésekről felvételek készüljenek, így elkerülve az események különböző interpretációját.

Mária Patakyová ombudsman azt tanácsolta a miniszternek, hogy minden olyan tervezett akcióról készüljön felvétel, amely esetében feltételezhető, hogy kényszerítő eszközök használatához kell majd a bevetésben résztvevő rendőröknek folyamodniuk.

Patakyová elődje is felszólította már a belügyet, hogy készítsen felvételt a bevetésekről, miután a gyanú szerint több romatelepen is erőszakosan lépett fel a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.