2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 15. 12:00, szerda | Tech
Forrás: Apple / TechRadar

Bemutatták az iPhone 13-ast

Bemutatták az iPhone 13-ast

Az Apple legújabb szériája 4 telefont, 2 tabletet és egy vadonatúj okosórát tartalmaz.

Az Apple a várakozásoknak megfelelÅ‘en sort kerített saját rendezvényére, amelyen bemutatták új termékeiket. Ezek közül természetesen az okostelefonok számíthatnak a legnagyobb érdeklÅ‘désre, most azonban igyekszünk végigfutni az összes, ezúttal részletezett megoldáson.

A hivatalos rendezvényen az iPhone 13-sorozat kapta a fÅ‘szerepet, amely összesen 4 tagból áll. Ezek a példányok elsÅ‘sorban a kameramodul, a maximum 120 Hz-es frissítési ráta, valamint a megszokottnál hosszabb üzemidÅ‘ révén nyújtanak elÅ‘relépést, miközben az árak maradnak az eddigi szinten. A kijelzÅ‘ mérete 6 hüvelyk felett van, kivéve az iPhone 13 mini típust, amely 5,4 hüvelykkel is megelégszik. Az Apple A15 chip ezúttal is 5 nanométeren készül, ez a teljesítmény terén javít, a cég azonban az akkumulátorok és az üzemidÅ‘ kapcsán igyekezett komoly elÅ‘relépést elérni, ennek eredményeként pedig elÅ‘bbiek méretét, illetve utóbbi hosszát növelték meg. Átlagosan másfél-két órával tovább használhatjuk majd a készülékeket, ami ugyan nem óriási változás, mégis segíteni fog majd a hétköznapokban.

A TrueDepth-kamerák mérete picit csökken, ezzel kevésbé emelkednek ki a burkolatból, miközben maga a külsÅ‘ nem sokban módosul az elÅ‘zÅ‘ évi generáció tagjaihoz képest. Maradt az edzett üveg és a rozsdamentes acélkeret kombinációja, az IP68-minÅ‘sítés pedig szintén megjelenik itt, legalábbis ami a két Pro-változatot illeti – ez utóbbiak a színek terén kissé visszafogottak, míg az iPhone 13 és a mini kapcsán jóval élénkebb árnyalatok is megjelennek a kínálatban. A mini ára 700 dollártól indul, az alapváltozat 800 dollárnál kezdÅ‘dik, míg a Pro és a Pro Max sorrendben 1000 és 1100 dollárba kerül majd, legalábbis a legolcsóbb, legkisebb tárhelyet kínáló változatok esetében. Az elÅ‘rendelés szeptember 17-tÅ‘l elérhetÅ‘, a kiszállítás egy héttel késÅ‘bb kezdÅ‘dik majd.

A táblák szegmensében két új iPad futott be, a mini ára 500 dollár, míg az új, 9. generációs iPad friss 12 megapixeles kamerát kapott, ennek induló ára 330 dollár. Az okosóráknál a Watch Series 7 képviseli az új generációt, ennek nagyobb kijelzÅ‘je és tartósabb kivitele 400 dolláros induló árat tett szükségessé. Ami a szoftvert illeti, az iOS 15 szeptember 20-án jelenik meg, a watchOS 8 ugyanezen napon válik majd elérhetÅ‘vé.

Címkék: apple, bemutató, iphone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.