2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 27. 13:03, csütörtök | Kzélet
Forrás: Refresher

Betilthatják az e-cigaretta egyes típusait Szlovákiában

Betilthatják az e-cigaretta egyes típusait Szlovákiában

Betilthatják az ízesített, melegített dohánytermékek árusítását, ami nagy érvágás lehet a gyártóknak és a fogysztóknak egyaránt, mivel manapság éppen ezek a fajta dohánytermékek a legkelendőbbek.

Az ízesített, melegített dohánytermékek árusítását be kell tiltani. Ez következik a Sme Rodina képviselőinek a Dohánytermékek és a hozzá kapcsolódó termékek gyártásáról, címkézéséről és értékesítéséről szóló törvény módosítási javaslatából, amelyet a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa elé terjesztettek azzal a céllal, hogy az ilyen árucikkeket érintő országos szintű jogszabályok teljesen megfeleljenek az európai előírásoknak.

„Javasolt a törvény kiegészítése a melegített dohánytermék definíciójával, amely olyan újfajta dohánytermék, amelyből hevítés hatására nikotin és egyéb vegyi anyagokat tartalmazó kibocsátások szabadulnak fel, amelyeket azután a fogyasztó belélegzik. Ezek füstmentes dohánytermékek vagy dohányzásra szánt dohánytermékek” – fejtették ki az előterjesztők.

A melegített dohánytermékeknél a tiltás a jellegzetes aromájú vagy bármely összetevőjében aromát tartalmazó dohánytermékek forgalomba hozatalát érintené. Gondoljunk itt például a füstszűrőkre, papírokra, csomagokra, kapszulákra vagy bármely olyan műszaki elemre, amely lehetővé teszi a dohány illatának, vagy az érintett dohánytermékek ízének vagy füstintenzitásának korlátozását, amely már egyébként is létezik a cigarettánál és a sodrásra szánt dohánynál.

A törvényjavaslat október 23-tól léphet hatályba.

Forrás: refresher.sk

Címkék: e-cigaretta, tiltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.