2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Október 06. 10:49, szerda | Tech
Forrás: WIRE

Bivalyerős lesz a Samsung S22-es grafikája

Bivalyerős lesz a Samsung S22-es grafikája

Az új generációs készülék felturbózott látványáért az AMD által készített grafikus vezérlő lesz a felelős. A chip a ray tracing technológiát használja.

Több hír is arról szólt idén, hogy belátható idÅ‘n belül egy olyan Exynos-chip láthat napvilágot, amelyben az AMD cég grafikus vezérlÅ‘je dolgozna. Az erÅ‘s AMD GPU jelenléte már kétségtelen, a jelek szerint pedig egyre közelebb kerülünk a debütáláshoz, hiszen most ennek egyik fÅ‘ elÅ‘nyét mutatták meg nekünk.

A dél-koreai gyártó érdekes módon saját Weibo-oldalán villantotta fel az erÅ‘sebb GPU által ígért elÅ‘relépést, mégpedig apró képek formájában, amelyek viszonylag jól illusztrálják a különbséget, bár a pontos részletekkel kapcsolatban még több kérdÅ‘jel marad. Mindenképpen érdekes, hogy a ray tracing támogatását emelik ki, ez szerintük jelentÅ‘s mértékben javítja majd a látványvilágot, a képeken pedig jól látszik, hogy a játékokban javulni fog a megvilágítás és a különbözÅ‘ effektek színvonala, jóllehet azt nem fejtik ki, hogy az elsÅ‘ felvételen miért hiányzik az a lángoló autó, amely hirtelen felbukkan a másodikon. A cél viszont egyértelmű: a ray tracing játékokban való alkalmazása jobb végeredményt ígér, bár az erÅ‘sen kérdéses, hogy ennek milyen hatása lesz a fogyasztásra.

Ami magát a fejlesztés alatt álló chipet illeti, ez a legutóbb megjelent információk alapján az Exynos 2200 lenne, amely egyetlen, 2,9 GHz-en futó Cortex-X2 magot tartalmazna, ehhez pedig 3 erÅ‘sebb és 4 gyengébb egység csatlakozna (sorrendben 2,8 és 2,2 GHz-es órajelen), jó eséllyel mindegyik esetben az ARMv9-architektúrára építve. Az RDNA 2 családba tartozó grafikus vezérlÅ‘ állítólag 1,25 GHz-en futna, a hivatalos megerÅ‘sítésre azonban még mindegyik részlet kapcsán várnunk kell – az elsÅ‘ ilyen telefonok ugyanis csak jövÅ‘re futnak majd be, ezek minden bizonnyal a Galaxy S22-sorozatot építik majd fel, legalább 3 eltérÅ‘ változatban, hiszen az S22 mellett befutna az S22+ és az S22 Ultra is.

A fenti család várhatóan januárban mutatkozik majd be a nagyközönség elÅ‘tt, errÅ‘l mi is beszámolunk.

Címkék: AMD, chip, grafika, kütyü, Samsung, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.