2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. December 02. 02:13, péntek | Sport
Forrás: 444.hu

Bomba-meglepetés: Búcsúznak a Belgák a VB-től

Bomba-meglepetés: Búcsúznak a Belgák a VB-től

A világbajnoksági kudarc után Roberto Martinez is távozik a csapattól. A spanyol mester 6 évig ült a belga válogatott kispadján.

Sajtótájékoztatón jelentette be lemondását a Horvátországgal vívott, kiesést eredményező döntetlen (0:0) után Roberto Martinez, a belgák szövetségi kapitánya. Pontosabban elmondása szerint nem mond le, de nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a válogatottal.

"Ez volt az utolsó meccsem a válogatott kispadján. Nem tudom folytatni" - nyilatkozta Martinez az AFP-nek.

Csapata négy ponttal a harmadik helyet szerezte meg az F-csoport tabelláján, lemaradva így a nyolcaddöntőről. A csoporton belüli összecsapásokon 1:0-ra verték Kanadát és 0:2-re kaptak ki Marokkótól.

A spanyol Martinez hat évig vezette a belga válogatottat.
Az előző, 2018-ban rendezett oroszországi világbajnokságon bronzéremig vezette a csapatot. Tavaly az ő irányításával jutottak be a belgák az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe.

A napokban zajló világbajnokság után jár le a Belga Labdarúgó-szövetséggel kötött szerződése, saját elmondása szerint egyébként nem tervezte annak meghosszabbítását: "Itt a vége, függetlenül attól, hogy végzett a csapat. A távozásomnak semmi köze az együttes kieséséhez. Az előző torna óta több lehetőségem is adódott klubszinten dolgozni, de hűséges akartam maradni a nemzeti csapathoz. Nem mondtam le, egyszerűen most járt le a szerződésem” – magyarázta Martinez.

Forrás: cas.sk

Címkék: Qatar 2022, VB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.