2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 07. 10:06, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: iROZHLAS.cz

Botrány Csehországban: komoly vádak érték Zemant

Botrány Csehországban: komoly vádak érték Zemant

A Prágai vár slamasztikába kerülhet, miután olyan hír látott napvilágot, hogy az elnöki iroda 32 titkosított dokumentumot semmisített meg. Az iratok az orosz csapatok mozgásairól és a NATO iraki helyzetéről szóltak.

Mindez az elnöki iroda ún. Tárgyalási Protokolljából derült ki - tájékoztatott az iRozhlas.cz és a Rádiožurnál állomás. Az irodában található “skartálókönyv” bejegyzései alapján a szóban forgó dokumentumokat csak évekkel később kellett volna megsemmisíteniük, vették észre az újságírók. Az üggyel már foglalkozik a Nemzeti Biztonsági hivatal (NBÚ).

A Radiožurnál már korábban jelezte, hogy a Prágai vár már korábban is semmisített meg titkosított információkat. Elsősorban a 2014-es vrběticei robbantásokkal kapcsolatos dokumentumokról van szó, amelyek alapján a támadás mögött orosz kémek lehettek. A cseh rendőrség akkor vette észre, hogy a dokumentumok már nincsenek meg, amikor idegen ujjlenyomatok után kutatva ellenőrizni akarta a Cseh Titkosszolgálat Milos Zeman elnök számára készített beszámolóját az üggyel kapcsolatban.

Zeman elnök legszűkebb köre ugyanis nem rendelkezik biztonsági hozzáféréssel az ilyen dokumentumokhoz.

Címkék: botrány, Milos Zeman

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.