2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Február 27. 21:06, szombat | Kzélet
Forrás: TASR

Bővült az oltásra jogosult csoportok száma

Bővült az oltásra jogosult csoportok száma

Az AstraZeneca vakcinát mostantól új embercsoportok is megkaphatják. A jövő hét során 27,000 szabad terminust írnak ki 18 és 55 közötti emberek számára.

A vakcinát mostantól a pedagógusokon kívül az elárusítók, a kalauzok, a személyi forgalomban dolgozó vonatvezetők, a tömegközlekedés sofőrjei és ellenőrei, a taxisok, a repülőgépek személyzete is megkaphatják. A TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, az Egészségügyi Minisztérium szóvivője tájékoztatta.

„Az oltás az egyetlen ismert és megbízható gyógymód a COVID-19 ellen. Az AstraZeneca társaságtól beszerzett vakcina mennyisége lehetővé teszi számunkra, hogy aktualizálhatjuk az oltási stratégiánkat úgy, hogy további embercsoportok is hozzájuthatnak az oltáshoz. Azokat részesítjük előnyben, akik naponta munkába járnak és közvetlen kapcsolatban vannak a vásárlókkal, ügyfelekkel illetve az utazókkal. Az oltási központokban igazolásra lesz szükség a munkavállaló munkaadójától,” áll a minisztérium nyilatkozatában.

Az oltásra a korona.gov.sk weboldalon lehet jelentkezni, az egyéni formanyomtatvány is innen tölthető le. Az elárusítók esetében elsősorban a kisboltokban dolgozóknak ajánlják a vakcinát, hiszen ezek a dolgozók biztosítják az ország működését. Az oltásra a lehetőséget kizárólag azok kapják meg, akik közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfeleikkel, a vásárlókkal, például a pénztárak alkalmazottai. Az oltásra tehát a 18 és 55 év közöttiek jelentkezhetnek. A minisztérium hangsúlyozta, hogy jelenleg 27 000 ember számára van szabad időpont.

Címkék: vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.