2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Július 12. 12:46, kedd | Kzélet
Forrás: Napunk

Csenger Tibort indítja a Szövetség Nyitra megyében

Csenger Tibort indítja a Szövetség Nyitra megyében

Mint kiderült, a párt önállóan indul a közelgő megyei választásokon, legalábbis Nyitra megyében biztosan. A Nyitra megyei tanács már el is fogadta a járások által delegált jelöltek névsorát.

Sajtótájékoztatót tartott a Szövetség a komáromi Tiszti Pavilon udvarán, ahol bejelentették a Nyitra megyei jelöltek nevét, valamint hogy Csenger Tibort küldik harcba a megyefőnöki posztért. A párt jelenlegi megyei frakcióvezetője, Farkas Iván azt is elmondta, bizakodva tekint a közelgő választásokra, a Szövetségnek szerinte komoly esélye van növelni a jelenlegi, 13 fős frakció létszámát. A polgármester akár egy 18-19 főt biztosító eredményt is el tud képzelni. “Ehhez persze az kell, hogy a polgárok eljöjjenek választani,” tette hozzá.

Forró Krisztián pártelnök mindenképp a régiókra szeretné helyezni a hangsúlyt: “A Szövetség ereje a régiókban van,” mondta. A párt egyébként nem áll rosszul a helyi politikusok számát tekintve, az ország harmadik legtöbb polgármesterét, megyei képviselőjét és alelnökét adja. Forró továbbá hozzátette, ahol a magyar közösség komoly erőnek számít, ott a párt önállóan indul, ilyen például Nyitra megye is. Elmondása szerint az országos politika nem fordít kellő figyelmet a déli régiók felé, ezért is fontos, hogy az őszi választásokon még erősebb képviseletek jöjjenek létre mint helyi, mint pedig megyei szinten. Az egységes magyar párt vezetője méltató szavakkal illette továbbá Csenger Tibort, aki a megyeelnöki posztért száll ringbe novemberben. Csengernek van tapasztalata a megyei politizálást illetően, az elmúlt időszakban alelnöki pozíciót töltött be a Nyitra kerületi Parlamentben. „igazi LokálpatriótA, vállalkozóként pedig hasznos menedzseri és csapatépítési tapasztalatokra tett szert,” mondta Csengerről Forró Krisztián.

„Ez egy óriási előny, amit a közösségünknek ki kell tudnia használni,” hangsúlyozta a pártelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.