2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Július 15. 12:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTi / Atempo

David Guetta százmillió dollárt kaszált, miután eladta zenei portfólióját a Warnernek

David Guetta százmillió dollárt kaszált, miután eladta zenei portfólióját a Warnernek

A világhírű producer és DJ százmillió dollárért cserébe megvált zenei katalógusától, adta hírül a BBC.

Ki gondolta volna, hogy a francia sztár már 52 éves és több mint két évtizede szórakoztatja a közönséget zenei alkotásaival. Guetta az elmúlt húsz évben több mint 50 millió lemezt adott el, számait pedig az egyes szolgáltatókon 14 milliárdszor streamelték. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Rihanna, Bruno Mars, Justin Bieber, a The Black Eyed Peas, Nicki Minaj és Sia. Karrierjét dj-ként kezdte Párizsban és Ibizában, nevét David Bowie Heroes című számának feldolgozásával ismerte meg a világ.

Max Lousada, a Warner Music vezetője így nyilatkozott a zenésszel kapcsolatban: „Ritka, hogy egy művész ne csak meghatározzon egy műfajt, de át is alakítsa azt. David már két évtizede így tesz”.

Egy új trend van kialakulóban?
Az elmúlt hónapokban egyre több producer és zenész adja el portfólióját nagyvállalatoknak, a katalógusfelvásárlás csúcsát pedig Guetta százmilliós üzlete hozta el. A Hipgnosis Songs Fund nevű cég megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Paul Simon a Sony Music Publishingnak adta el zenei katalógusát, a Universal Music Group Bob Dylan dalait szerezte meg. A vásárlások részleteiről a zenészek és a vállalatok többsége nem hozta nyilvánosságra a pénzügyi részleteket.

MTI/ATEMPO.sk/infocsallóköz

Címkék: David Guetta, Warner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 11:36, hétfő | Bulvár

Elhunyt Maggie Smith

Maggie Smith-t sokan generációjának legjelentősebb brit színésznőjeként tartották számon, amelybe olyan nevek is beletartoznak, mint Vanessa Redgrave és Judi Dench.

2024. Október 22. 15:31, kedd | Kzélet

Szombatról vasárnapra egy órával többet alszunk

Már ezen a hétvégén változtatjuk az időt nyáriról télire. Az órákat szombatról (október 26.) vasárnapra (október 27.) állítjuk vissza egy órával.

2024. Október 22. 14:39, kedd | Kzélet

Visolajský: Több mint 2000 orvos készül beadni a felmondását október végén

Visolajský szerint az egyetemi kórházak, a legtöbb kis kórház és a magánkórházak orvosai is bejelentették, hogy felmondanak.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.