2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. November 10. 15:46, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: samorin.sk / Adóhivatal

Decembertől megszűnik az Adóhivatal somorjai kirendeltsége

Decembertől megszűnik az Adóhivatal somorjai kirendeltsége

A háromezer tiltakozó aláírás ellenére mégis bezárják a somorjai kirendeltséget. A somorjai lakosok így kénytelenek lesznek Dunaszerdahelyen intézni ügyes-bajos dolgaikat.

A hír, hogy takarékossági okokból több regionális kirendeltségének bezárását tervezi a központi adó- és vámhivatal, júliusban látott napvilágot. A rendelkezés Somorja mellett Gútát és Ógyallát, valamint Szepsit, Nagykapost, Galgócot, Nagyrőcét, Gyetvát, Szinnát, Lőcsét, Sztropkót, Szobráncot és Gölnicbányát is érinti.

Jiří Žežulka, a központi adó- és vámhivatal igazgatója levélben tájékoztatta a döntésről az érintett hivatalok alkalmazottait. Az igazgatóság akkor azt ígérte, ha meg tudnak egyezni az áthelyezésben egyetlen alkalmazottat sem bocsátanak el.

A bezárás hírére a Somorja környéki települések polgármesterei és civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek. A júliusban indult petíciót közel háromezren írták alá. A petíció szövege egyebek mellett azt tartalmazta, hogy az adóhivatal somorjai fiókjának esetleges megszüntetése negatív gazdasági hatással lenne a Somorján és környékén élő emberekre, mivel ebben az esetben a dunaszerdahelyi kirendeltségre kellene utazniuk, ami nemcsak kényelmetlenséggel járna, hanem komoly leterhelést jelentene a dunaszerdahelyi hivatal számára is. A petíció kezdeményezői ezért kérték a döntés felülbírálását.”

A tiltakozás ellenére az illetékesek nem változtatták meg a döntésüket, az adóhivatal somorjai kirendeltsége december 1-étől megszűnik.

Žežulka azt írja a petícióra válaszul, hogy a kijelölt kirendeltségek nagy részének működtetését egyébként is csak arra az időre tervezték, amíg az elektronikus ügyintézés elindul. Žežulka továbbá arra hivatkozott, hogy a somorjai fiók kihasználtsága elmaradt az átlagostól. Ám szerinte az ügyfeleknek nem kell attól tartaniuk, hogy bonyolódik az ügyintézés, hiszen telefonon és interneten továbbra is intézhetik hivatalos ügyeiket az adóhivatalban, a dunaszerdahelyi kirendeltségre utazni sem túl bonyolult, és a kapacitása is bővül.

Forrás: samorin.sk

Címkék: adóhivatal, somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.