2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Szeptember 19. 19:18, hétfő | Kultúra
Forrás: dunaszerdahelyi.sk • Rózsár Vince

Dunaszerdahely • V. Magyar Dal Napja

Dunaszerdahely • V. Magyar Dal Napja

A rossz idő ellenére sokak látogattak el a családias hangulatban zajló V. Magyar Dal Napjára Dunaszerdahelyen. A VMK előtt tartott esemény fő száma kétségkívül Koppán lemezbemutató koncertje volt.

Az összefoglalót a dunaszerdahelyi.sk városi portál jegyzi. A fényképeket Rózsár Vince készítette.

A Musicorum Polgári Társulás, és annak vezetője, Bertók Tóth Katalin ötödik alkalommal tettek azért, hogy Dunaszerdahely is csatlakozzon a Presser Gábor ötletéből elindított Magyar Dal Napja eseményhez.

Az idén az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a rendezvényt, igazi ősz - esővel, széllel, hűvössel - fogadta a fellépőket és a közönséget.

A tehetséges, fiatal Varga Rebeca csengő hangját sajnos pont a kedvezőtlen időjárás miatt még kevesen hallhatták élőben, de az Estendøn zenekar koncertjére már gyülekezett a nézősereg. Bernáth Tamás nem hazudtolta meg színészi, énekesi mivoltát, ezt igazolhatja mindenki, aki hallotta énekelni a Komáromi Jókai Színház ismert színészét. A zenés előadása közbeni szórakoztató megjegyzések is célba találtak, nem utolsó sorban az őszies idő ellenére is termékeiket árusítók bemutatása során elsütött poénok, csipkelődő megjegyzések!

Koppány lemezbemutató koncertjére aztán megtelt a Csaplár előtti tér: színekkel, fényekkel, közönséggel, jókedvvel és jó zenével.

Az eseményen készült fotókat a dunaszerdahelyi.sk városi portálon tekinthetik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.