2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Július 25. 19:30, szombat | Helyi
Forrás: TASR

Eddig 2270-en reagáltak az egészségügyi minisztérium felhívására

Eddig 2270-en reagáltak az egészségügyi minisztérium felhívására

Eddig 2270-en reagáltak az egészségügyi minisztérium felelősségteljes magatartást kérő felhívására. A TASR hírügynökséget a tárca tájékoztatta.

Ezek a személyek, miután kockázatos országból tértek haza, teljesítették a kötelességüket, vagyis regisztráltatták magukat, és abszolválták a koronavírus-tesztet. Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter pénteken azt javasolta a határ mentén élőknek, hogy manuálisan állítsák be a mobilhálózatot a telefonjaikban.

Az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések egyike, hogy az egészségügyi minisztérium – tekintettel a nyaralási szezonra – hétfőtől (július 20.) minden SIM-kártyatulajdonosnak küld egy tájékoztató és megelőző jellegű SMS-t.

A kérdőív, amelynek kitöltésével a kockázatos országból hazatérők regisztráltathatják magukat, a www.korona.gov.sk, illetve a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.