2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 03. 10:19, hétfő | Kzélet
Forrás: facebook - Eduard Heger / ma7.sk

Eduard Heger: Azt kívánom, hogy zárjunk össze és az ország legyen egységes 2022-ben

Eduard Heger: Azt kívánom, hogy zárjunk össze és az ország legyen egységes 2022-ben

Újévi üzenettel köszöntötte Eduard Heger kormányfő az ország lakosait. A miniszterelnök szerint a jövő évnek az együttműködésről és az egységről kell szólnia.

„Erre van szükség, hogy sikeresek legyünk a járvány elleni harcban és végrehajtsuk a fontos reformokat. Erre van szükség, hogy folytassuk a közélet megtisztítását a korrupciótól és a hatalmi visszaélésektől. Egy jobb Szlovákia miatt van erre szükség,” idézi Heger üzenetét a ma7.sk. A miniszterelnök egy olyan segélycsomagról is beszélt, amelyet a vállalkozások és a háztartások kapnának, és amelyre nálunk még nem volt példa. „De amikor a járvány alatti robusztus állami segítséget említem, arról is szólni kell, hogy mi az, ami limitálta, ez pedig az adósságaink mértéke. Az államadósság már akkor is magas volt, amikor átvettük a kormányzást,” hangsúlyozta Heger.

Az államháztartás fokozatos rendbetétele már zajlik, a miniszterelnök szerint ezek a lépések már érezhetők is, bár messze vagyunk még a céltól. „Távol álljon tőlem, hogy azt állítsam, ideális kormány a mostani. De azt teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy ez a lehető legjobb kormány, amit a jelenlegi politikai erőviszonyok alapján össze lehet állítani,” jegyezte meg. A koronavírus okozta járványhoz annyit fűzött: az egyetlen kiút az immunitás, ehhez pedig szükség van az oltásokra. Heger bízik benne, hogy a 2022-es év a fejlődés és a növekedés éve lesz. „Azt kívánom, hogy Szlovákia tegyen újabb lépéseket a reformok elfogadása terén, új fejlesztésekbe kezdjen, azt kívánom, hogy ne veszítsük el a lendületünket, tanuljuk meg minél kisebb veszteségekkel és minél kevesebb konfliktussal túlélni a járványt,” tette hozzá a kormányfő.

ma7.sk/TASR/infocsallokoz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.