2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 22. 22:26, kedd | Tech
Forrás: InPhase

Ég veled, Internet Explorer!

Ég veled, Internet Explorer!

Búcsúzik a Microsoft ikonikus böngészője, mostantól nem lesz elérhető a program. A megoldás állítólag azonban nem tűnik el teljesen.

A Microsoft eredetileg tavaly májusban jelentette be, hogy meghatározták az Internet Explorer visszavonultatásának dátumát. Most újabb bejegyzéssel figyelmeztetik a felhasználókat a közelgÅ‘ idÅ‘pontra, további részleteket osztva meg velünk.

A hivatalos oldalon közzétett rövidebb írásban megismétlik, hogy júniusban számíthatunk az Internet Explorer 11 (IE11) asztali alkalmazás eltűnésére, onnantól kezdve ugyanis erre kattintva a Microsoft Edge böngészÅ‘ nyílik majd meg, azon belül pedig az Internet Explorer mode (IE mode) révén jeleníthetjük meg az egyes online oldalakat a megszokott módon. Ez egyfajta átmenetet képez majd a jelenlegi használat, valamint a teljes eltűnés között, hiszen a böngészÅ‘t kiszolgáló MSHTML (más néven Trident) motor továbbra is ugyanúgy üzemel majd, mindössze annyi történik tehát, hogy maga az Internet Explorer nem lesz elindítható többé.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az átmeneti a periódus hossza az általunk használt Windows-verziótól függ, a most elérhetÅ‘vé tett további részletek alapján ugyanis komoly eltéréseket látunk majd ezek között. Azt már korábban, tavaly novemberben, elárulták, hogy a Windows 10 egy újabb kumulatív frissítése tünteti majd el a koros böngészÅ‘t, most azonban megtudtuk, hogy míg az IE mode hivatalos támogatása a Windows 10 Enterprise 2004-es verziója esetében már tavaly decemberben véget ért, addig a 20H2-nél ez 2023 májusáig kitart majd, miközben a Windows 7 és 8.1 ugyanezen év januárjáig kapja meg ugyanezt, a Windows 10 2019 LTSC pedig egészen 2029 januárjáig megtartja a támogatást.

A lépés nem túl meglepÅ‘, a Microsoft jó ideje az újabb Edge-böngészÅ‘re fókuszál, amelynek feladata a Chrome elleni küzdelem folytatása, a Google elÅ‘nyének lefaragása, ami eddig nem igazán sikerült, hiszen ez utóbbi a teljes piac kétharmadát uralja.

Címkék: Internet Explorer, Microsoft, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Közélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.