2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 12. 11:17, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Egészségügyi Minisztérium: Kész az oltási kampány támogatására vonatkozó kérvény

Egészségügyi Minisztérium: Kész az oltási kampány támogatására vonatkozó kérvény

Az Egészségügyi Minisztérium kiegészítette a kérvényt, amellyel az oltási kampány összegét kívánta megemelni. A szaktárcától a hiányzó adatokat a Pénzügyminisztérium követelte, írja a TASR.

Igor Matovič pénzügyminiszter még a múlt héten jelezte, hogy amíg bizonyos adatokkal nem egészítik ki a kérvényt, addig nem tudja jóváhagyni az egészségügyi tárca által kívánt összeg folyósítását. A szóban forgó adatok elsősorban a kampányfelületet biztosító újságok és portálok listájára, valamint az azoknak biztosított kedvezményekre vonatkoztak. Az egészségügyi tárca szerint a kampány most is zajlik. „Naponta hirdetünk a médián keresztül. Naponta felhívjuk az emberek figyelmét az oltás fontosságára és szintén mindennap beszámolunk a legfrissebb hírekről és információkról,” mondta Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője. Elmondása szerint januárban főleg online formában zajlott a kampány, ekkor jött létre a www.slovenskoproticovidu.sk weboldal is. Májusban megindult az idősek oltását szorgalmazó mobilizációs kampány, amely június 27-ig tartott és főleg televíziós, ill. rádiós spotok segítségével biztatta a lakosságot.

Májusban ráadásul az idősek egy szórólap formájában is hozzájuthattak az oltással kapcsolatos információkhoz, ezt minden olyan háztartás megkapta, ahol nyugdíjas lakos él. A szóvivő szerint emellett állandóan működik egy rádiós kampány, amely a „Zaočkuj babku” (Oltasd be Nagyit) címet viseli. A kampány tehát már zajlik, a minisztérium pedig dolgozik a további módszereken és felületeken.

Címkék: oltási kampány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:22, szerda | Kzélet

Kiadós csapadékmennyiség várható az ország több részén

Csütörtökön másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben egész Pozsony megyére, Nagyszombat és a Trencsén megye legtöbb járására, valamint Zsolna és Nyitra megye egyes járásaira is.

2024. Augusztus 27. 17:59, kedd | Kzélet

Taraba újabb tárgyalásokat folytatott Lantossal Bősről

A mai tárgyalások dinamikája és terjedelme csak megerősíti, hogy mindkét fél meg akar állapodni - magyarázta Taraba.

2024. Augusztus 26. 11:20, hétfő | Kzélet

A szakértők szerint az aszály jelenti majd a legnagyobb problémát a mezőgazdaság számára

A tudósok azt jósolják, hogy a vízhiány problémája súlyosbodni fog Szlovákiában.

2024. Augusztus 13. 10:06, kedd | Kzélet

HŐSÉGRIADÓ: 35 Celsius-fok várható az ország egyes területein

A figyelmeztetések ideiglenesen 13 órától 19 óráig vannak érvényben.