2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Július 20. 08:07, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Egy aucklandi lövöldözés két áldozatot követelt

Egy aucklandi lövöldözés két áldozatot követelt

További hat ember megsérült.

Két ember életét követelte csütörtökön egy lövöldözés, amelyet egy eddig ismeretlen férfi váltott ki egy építkezésen az új-zélandi Auckland központjában. Az új-zélandi rendőrség szerint a támadás elkövetője is életét vesztette. A helyi média szerint hat ember megsebesült, köztük egy rendőr.

Az AFP jelentésében hozzátette, hogy a tragikus eset egybeesett az Új-Zéland és Ausztrália által közösen rendezett női világbajnokság nyitónapjával. A tetthely annak a szállodának a közelében van, ahol a norvég csapat megszállt.

Sunny Patel rendőrfelügyelő arról számolt be, hogy a férfi helyi idő szerint reggel 7 óra 20 perc körül nyitott tüzet - körbejárta az ingatlant, és az ott tartózkodó emberekre lőtt. Amikor elérte az épülőfélben lévő épület legfelső emeletét, a rendőrség megpróbált kommunikálni vele. A férfi azonban további lövéseket adott le. Nem sokkal később holtan találták. Egyelőre nem tisztázott, hogy a rendőrök lőtték-e le, vagy öngyilkos lett.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.