2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Január 14. 19:33, csütörtök | Világ
Forrás: The Sun

Egy brit tábornok szerint jön a harmadik világháború

Egy brit tábornok szerint jön a harmadik világháború

Ez az előrejelzés nem sejtet semmi jót. A világ egy hatalmas viharral néz szembe és közeledik a harmadik világháború, figyelmeztet egy brit tábornok.

Sir Graeme Lamb, a különleges erők volt igazgatója szerint a jelenlegi helyzet kísértetiesen hasonlít a múlt század harmincas éveire – amikor a világ a második világháború felé rohant, írja The Sun napilap. Elmondása alapján Nagy-Britannia állandó támadásnak van kitéve, a totális háború alatti rétegekben, az ún. szürke zónában, ahol hackerek állandó munkája próbálja kettészakítani a már amúgyis sérült társadalmat. „Mindenki azt hiszi, hogy béke uralkodik, de ez tévedés. Állandó jelleggel támadnak minket,” mondta a Sky News podcastjében a tábornok. Ben Wallace, brit védelmi miniszter ezekkel a szavakkal reagált: „Mindennapos számba megy ellenfeleink állandó kiber-támadása, a dezinformációk használata és a pénzügyi - gazdasági bűncselekmények hosszú sora.”

Nick Carter tábornok szerint ezek a leellenőrizhetetlen, fű alatti támadások belülről bontják szét a demokráciát. Elmondása alapján ezek a fajta támadások főleg azért veszélyesek, mert könnyen elveszthetik a kontrollt felettük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.